Oud-directeur Logica stapt in ICT-bedrijf

  • 21 oktober 2015
  • Ondernemersteams

Ondernemer Peter van Es heeft via een management buy-in (mbi) een meerderheidsaandeel verworven in Easylogic, een specialist in radio frequency identification (rfid) uit Moordrecht. Van Es heeft de aandelen overgenomen van algemeen directeur Alex Ofman, die na ruim tien jaar toe was aan een volgende uitdaging.

Easylogic: grote nichespeler

EasyLogic werd in 1996 opgericht en zegt nu een van de grotere nichespelers op het gebied van rfid, de technologie die het mogelijk maakt informatie te verzenden en te ontvangen via radiogolven, te zijn. Het bedrijf realiseert een jaarlijkse omzet van circa 2,5 miljoen euro en is winstgevend. Het bedrijf telt inmiddels vijftien medewerkers. EasyLogic heeft klanten in de logistieke sector, in de tuinbouw, bij de overheid en in de zorg. Tijdens de Nuclear Security Summit 2014 verzorgde het bedrijf op rfid-gebaseerde toegangscontrolesystemen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Misschien was dit een mooi hoogtepunt voor Alex. Na ruim 10 jaar aan het roer te hebben gestaan was Alex Ofman weer toe aan een nieuwe uitdaging en moest een vervanger gevonden worden.

De juiste match vinden

De aandelen van het bedrijf waren sinds 2004 in handen van drie aandeelhouders: algemeen directeur Alex Ofman, commercieel directeur Jan van Goch en technisch directeur Marcel Berkouwer. De uitdaging was om een ambitieuze ondernemer te vinden, die probleemloos zou klikken met de andere twee aandeelhouders en die met EasyLogic de volgende stap zou kunnen maken. Na een uitvoerige zoektocht met meer dan dertig kandidaten bleek Peter van Es met zijn enthousiasme en treffend cv de meest ideale kandidaat.

De nieuwe algemeen directeur is bekend met technologie-oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Peter was onder meer algemeen directeur van Logica Nederland (1982-2002) en vice-president van Hewlett Packard Nederland (2004-2007). Hiernaast was hij zes jaar lang voorzitter van de raad van commissarissen van iCentre, een grote Apple-dealer. Van 2009 tot 2012 combineerde hij dit met het leiden van de Holland Environment Group, een klein bedrijf waar hij een meerderheidsbelang in had genomen.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Nieuwe directieteam van Easylogic