Promenvendus onderzoekt verdeling van aandelen bij ondernemers

  • 06 november 2014
  • Ondernemerschap

Een van de eerste grote beslissingen die nieuwe zakenpartners moeten maken betreft de verdeling van aandelen in de onderneming. Deze beslissing heeft een blijvend effect op zowel de prestaties van de onderneming als de inkomsten van de oprichters. Roxana Turturea, promovendus aan de Erasmus Universiteit, verricht onderzoek naar de manieren waarop startende ondernemers beslissingen over kapitaalverdeling nemen en zoekt (aankomende) ondernemers die willen meewerken aan het onderzoek.

Kapitaalverdeling in startende ondernemingen

Het onderzoeksproject is gericht op het in kaart brengen van de criteria die met name beginnende ondernemers gebruiken om potentiële medeoprichters te evalueren. Daarnaast wordt onderzocht hoe deze evaluatie de keuze van kapitaalverdeling beïnvloedt. Voor het verzamelen van data is de onderzoekster op zoek naar zowel gevestigde ondernemers (in een bedrijf dat jonger is dan 8 jaar) en toekomstige ondernemers (die binnen 3 jaar een bedrijf gestart willen hebben). Iedereen die aan deze criteria voldoet is uitgenodigd om mee te doen aan deze studie.

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar rturturea@rsm.nl. De data zal in december 2014 en januari 2015 verzameld worden door middel van een eenmalige digitale survey. 

Over de onderzoeker

Roxana Turturea is promovendus aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Ze doet onderzoek naar diverse onderwerpen op het gebied van ondernemerschap. Eén onderdeel van haar onderzoek beslaat de manier waarop beginnende ondernemingen over grenzen van kapitaal en andere middelen heen stappen. Dit kan gedaan worden door het gebruik van nieuwe financiële bronnen (bijvoorbeeld crowdfunding) of creatieve manieren om toegang te krijgen tot middelen, of ze te combineren (bijvoorbeeld bootstrapping). Een ander onderdeel van haar onderzoek richt zich op beslissingsprocessen in startende ondernemingen, waaronder het onderwerp van kapitaalverdeling onder partners valt. 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van Phd Onderzoekster Roxana Turturea