Publicis-CEO start eigen bureau met voormalige collega's

  • 15 augustus 2015
  • Ondernemersteams

Jack de Graaff, voormalig CEO van Publicis Groep Nederland, start zijn eigen reclame- en communicatieadviesbureau. Jack overtuigde enkele oud-collega’s om als partner toe te treden. Meer partners zullen waarschijnlijk nog volgen. In een wereld waar het steeds vaker draait om (big) data stelt het nieuwe bureau 'de mens' weer centraal in communicatie. 

Weg bij mediareus

Publicis is een multinationaal reclame- en communicatieadviesbedrijf. Het is het op twee na grootste in de wereld in zijn sector. Het wereldwijde motto van het bedrijf is "Lead the change". Publicis is onder meer bekend van de ice bucket campagne rond ALS. Jack de Graaff gaf bijna 9 jaar leiding aan Publicis Groep Nederland, de nummer drie in de Nederlandse markt. 

Mens weer centraal

Jack mist de menselijke emoties en drijfveren in communicatie. Het gaat nu te vaak om getallen en data. Dat is nogal raar, want communicatie draait uiteindelijk maar om één ding: mensen. Het nieuwe bureau stelt mensen weer centraal en heeft de bijpassende bedrijfsnaam Mensch gekregen.  'Mensch is een internationaal woord en staat voor "a person with the qualities one would hope for in a friend or trusted colleague", aldus Jack. Mensch gelooft dat als je de mens snapt, je raak kan communiceren en merken verder brengt. 

Oud-collega's treden toe als partners

Voor versterking van het nieuwe bedrijf benaderde Jack enkele oud-collega's van Publicis. Zo is Gwen Hanrath, die inmidels werkte als creative services director bij FHV BBDO, nu toegetreden als zakenpartner bij Mensch. Caroline van Hoof vertrekt als strategy director bij UM en wordt strategy partner bij Mensch. Achter de schermen zijn ze samen al een paar maanden actief. Zo ontwikkelde Mensch onder meer een multimediale campagne voor Blokker en wordt nu gewerkt aan een tv-campagne voor Intertoys en een campagne voor het Fonds Slachtofferhulp.

 

Bron: Marketingtribune

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Jack de Graaff met partners Caroline van Hoof en Gwen Hanrath