Radio-interview met Entrepreneur Team Award finalist Scribbr

  • 29 januari 2016
  • Ondernemersteams
  • Competities

Scribbr is een nakijkplatform waar studenten hun scriptie kunnen laten nakijken op taal en één van de drie finalisten van de Entrepreneur Team Award 2015 van TeamVenture. In aanloop naar de finale op 2 februari interviewde Ron Lemmens van New Business Radio Koen Driessen, een van de drie oprichters van Scribbr.

Over Scribbr

Na zijn studie finance aan Tilburg University zocht Bas Swaen een technisch onderlegde partner om samen zijn bedrijfsidee mee te realiseren. Via via kwam hij in contact met Richard van Laak die op dat moment Information Management aan dezelfde universiteit studeerde. Richard betrok al snel zijn evenzeer technisch onderlegde vriend Koen met ondernemersaspiraties bij het project die ook Information Management studeerde. Na een hevige brainstormsessie besloten ze het oorspronkelijke idee van Bas te laten varen en een (taal)nakijkplatform voor scripties te ontwikkelen. Dit is een slimme keuze gebleken.

SCRiBBR is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een internationale speler van belang met veel tevreden klanten. Afgelopen jaar groeide het aantal medewerkers van 2 naar 10, het aantal editors van 50 naar 250 en steeg de omzet met ruim 230%. Hun geslaagde samenwerking wordt aangedreven door een unieke samenstelling van karakters, kennisgebieden, gelijkwaardigheid, een gedeelde visie en sterk streven naar internationale groei.

Over New Business Radio

New Business Radio is de nieuwe zakenzender van Nederland. Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe startup tot ijzersterke multinational.

Beluister het interview

 

Zie ook: Wie kies jij als beste (opkomende) ondernemersteam van 2015?

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

NBR Radio-interview met Scribbr