Rockstart beantwoord ondernemersvragen tijdens tour door Nederland

  • 12 februari 2014
  • Bedrijfsondersteuning

Rockstart gaat weer 'On Tour' met de tweede editie van Rockstart Answers - een serie van 15 evenementen in 9 verschillende steden in Nederland. De tour is erop gericht om startup-ondernemers antwoorden te helpen vinden op hun belangrijkste vraag. The tour doet net als vorig jaar Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Enschede, Den Haag, Rotterdam en Utrecht aan, en voegt er dit jaar Groningen, Maastricht en Nijmegen aan toe. 

Rockstart Answers helpt startups antwoord te vinden op hun belangrijkste vraag door gebruik te maken van collectieve kennis- en netwerkdeling. Succesvolle ondernemers en experts nemen zitting in een live coach-panel dat ter plekke direct antwoord geeft op de ondernemersvragen door tips, ideeën en introducties naar anderen te delen. Een ondernemer ontvangt gemiddeld 75 antwoorden, tips of suggesties op zijn of haar vraag. Wie weet ontvang je zo maar een uitstekende lead voor een goede compagnon!

Bewezen concept

Rockstart Answers werd in 2,5 jaar tijd 22 keer georganiseerd en hielp 120 startups met hun belangrijkste uitdaging. De intimiteit van het event, plus de hoge kans dat je een persoon tegenkomt die waardevol voor jou kan zijn, is volgens initiatiefnemer Gregor Noltes de reden achter het succes. "Het concept werkt. De positieve reacties van de vorige Tour tonen aan dat Rockstart Answers bestaansrecht heeft in elke grote stad", zegt Noltes.

Ton van de Ven, oprichter van zoekmachine Izooble, presenteerde in Eindhoven en is enthousiast over het event. "Sinds ik pitchte bij Rockstart Answers hebben wij een investeerder gevonden voor de volgende fase en een goede adviseur aan het event overgehouden", zegt Van de Ven. Naast korte, energieke pitches is er ook ruimte ingebouwd voor relevante interactie. "Na de vraagstelling weten ondernemers uit het publiek welke presentator zij kunnen helpen. Hier ontstaat relevante interactie tussen beide groepen, wat vaak leidt tot een nieuwe mentor, partner, klant of zelfs investeerder", voegt Noltes toe.

Partnerschap met KPMG 

KPMG is voor de tweede jaar op rij de belangrijkste partner van Rockstart Answers. Partner Edo Roos Lindgreen is zeer tevreden over de betrokkenheid van zijn kantoor: "KPMG wilt de matchmaker zijn tussen slimme startups en onze corporate klanten die innovatieve ideeën zoeken. Hiervoor is de Early Stage Technology Group in het leven geroepen. Hun samenwerking met Rockstart is hecht. Startups, onze klanten én KPMG zelf plukken daar de vruchten van."

Missie

Rockstart Answers laat zien dat ondernemers groeien als zij belangeloos kennis en netwerk delen. In 2015 wilt Rockstart Answers uitgebreid zijn naar Europese startup 'hubs' als Berlijn, Londen, Kopenhagen, Parijs en Tel Aviv.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding van Rockstart Answers