Sterk startup team vergaart ton via Kickstarter

  • 02 maart 2015
  • Ondernemersteams

Recent wist de Nederlandse startup Spin Remote ruim een ton startup financiering via crowdfundplatform Kickstarter binnen te halen. Het geheim van hun succesvolle campagne: een innovatief consumentenproduct, een slimme aanpak én een sterk en overtuigend ondernemersteam. Samen hebben ze meer dan 40 jaar ervaring met prototyping, productontwikkeling en projectmanagement. 

Spin Remote

We gebruiken hem allemaal, de afstandsbediening. Sinds zijn introductie in de jaren ’80 is er weinig aan veranderd. Het is een rechthoekig kastje met een toenemend aantal knoppen. Ruud de Vaal, uitvinder en hardware specialist, vond het een omslachtig en verouderd apparaat dat veel eenvoudiger en intuïtiever zou moeten werken. Hij bedacht een universele afstandsbediening zonder knoppen, die je bedient middels rotatie. Het resultaat is de SPIN Remote. Een afstandsbediening die in niets lijkt op de afstandsbedieningen die wij nu gebruiken. (Op Kickstarter vind je diverse video’s die laten zien hoe Spin Remote werkt.)

Van innovatie idee naar sterk team

Een uitvinding succesvol naar de markt brengen en er een bedrijf van maken is een hele uitdaging. Ruud wist dat hij versterking nodig had. Hij wist Arjan van Bremen (productontwikkeling en marketing) en Mathijs Vaessen (business development en operations), die op dat moment beiden werkten bij Midtronics, zo ver te krijgen om mee te doen. Samen vormden ze een sterk en zeer gemotiveerd kernteam die de juiste competenties in huis hebben op van Spin Remote een succes te maken. Ze werkten een jaar lang aan het ontwikkelen van een prototype. Eind 2014 was deze klaar. Overtuigd van de kansrijkheid van hun product beëindigden Arjan en Mathijs in november 2014 hun baan om samen met Ruud fulltime aan de slag te gaan met Spin Remote.

Van sterk team naar succesvolle financiering

Om de productie van de revolutionaire afstandsbediening mogelijk te maken was uiteraard financiering nodig. Als consumentengoed is hun product uitermate geschikt om financiering via crowdfunding binnen te halen. En met Kickstarter zou direct een internationale doelgroep bereikt kunnen worden. Middels een reeks aantrekkelijke demonstratievideo’s wisten ze de crowdfunders te overtuigen. Binnen slechts 40 dagen wisten ze bijna 115.000 euro binnen te halen. Het team streeft ernaar om de Spin remote uiterlijk september 2015 in (online) winkels te hebben liggen. De aanschaf van de afstandsbediening gaat naar verwachting zo’n 99 euro kosten.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van het ondernemersteam van Remote