Team Mirror Me winnaar Ideas Waiting To Happen

  • 07 november 2012
  • Competities

‘Mirror Me’ is de grote winnaar geworden van de tweede serie van Ideas Waiting To Happen, een serie bijeenkomsten georganiseerd door TeamVenture in samenwerking met diverse partners. In de finale, die plaatsvond tijdens Innovation Day op 31 oktober, werden in MediaPlaza Utrecht de meest innovatieve ideeën gepitcht. ‘Mirror Me’ sleepte hiermee een geldprijs van €5.000,- in de wacht.

‘Mirror Me’ biedt ondersteuning in het vaak lastige traject van lichaamsverandering, zoals afvallen. Dit motivatiemechanisme gaat slimmer, effectiever en efficiënter om met de middelen die er al zijn. Hoe werkt het? Via een 3d-camera wordt je interactieve ‘spiegelbeeld’ op een scherm getoond. Dit laat je alvast het beoogde resultaat zien en vertelt je wat je moet doen om dit beeld te bereiken.

Waarde in ‘real life’

Leonie Baauw en Priscilla Haring zijn de bedenkers van ‘Mirror Me’. Leonie is de vormgever van het motivatiemechnisme. Ze heeft ervaring met gemedieerde 'body-morphing', maar dan als kunst. Priscilla is in het dagelijks leven mediapsycholoog en gespecialiseerd in motivatie in een gemedieerde omgeving. Zij werkte eerder aan het ontwikkelen van een digitale coach via CAMeRA - VU Amsterdam. Voor de reeks bijeenkomsten van Ideas Waiting To Happen (IWTH) hadden zij elkaar nog nooit ontmoet. Een prachtig voorbeeld van een startend team!

Wat doen voor de samenleving

De winnaressen zijn trots op hun eerste prijs: "Hiermee kunnen we echt iets doen voor de samenleving!" ‘Chill hug’ sleepte de tweede prijs (t.w.v. €3000) in de wacht. Met deze inventie kunnen o.a. autisten een ‘gesimuleerde omhelzing’ krijgen door druk op de schouders te geven. De derde prijs (t.w.v. €750,-) ging naar ‘MoodReports.com’. Dit quantified self concept helpt schildklierpatiënten bij het meten en verwerken van gegevens over hun symptomen en gemoedstoestand. Dit kun je vervolgens nline delen met lotgenoten en medische experts.

Advies en coaching

TeamVenture, Philips Consumer Electronics en Utrecht Inc. hebben gezamenlijk het prijzenpakket gefinancierd. TeamVenture stelt voor de winnende teams advies en begeleiding beschikbaar voor het aangaan van een zakelijk partnerschap. Philips Consumer Electronics draagt financieel bij aan de doorontwikkeling van het winnende idee. Utrecht Inc. tenslotte biedt het winnende team van ‘Mirror Me’ een flexplek in hun Co-workingspace, aangevuld met wekelijks advies en coaching.

Jurybeoordeling

De jury, voorgezeten door Huub Vroomen, werkzaam voor Philips Consumer Lifestyle, beoordeelde de ideeën op criteria als marktpotentieel, haalbaarheid en de kracht van het team. Met dit advies op zak gaat ‘Mirror Me’ in de komende periode op zoek naar partners om het idee op de markt te brengen.

Nieuwe verbindingen, verrassende teams

IWTH is een Utrechts concept dat de werelden van technische wetenschap en design met elkaar verbindt. Op een laagdrempelige manier worden teams gevormd en nieuwe, creatieve toepassingen gevonden voor technische ontwikkelingen als nano, augmented reality en quantified self. Inmiddels hebben diverse bedrijven en steden interesse betoond in het concept. Wanneer de volgende serie van IWTH plaatsvindt is nog niet bekend. Kun je echter niet wachten omdat je nu al een idee hebt dat je in een ondernemersteam wilt uitwerken? Maak dan op TeamVenture een profiel aan en plaats een oproep om je ideale zakenpartner(s) aan te trekken. Make it happen!

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van winnaars Ideas Waiting to Happen