Team Start-up Community Succesvol van Start

  • 13 maart 2017
  • Ondernemerschap

Afgelopen zaterdagmiddag kwamen negen start-up fanatiekelingen in Utrecht bijeen voor de kick-off van een unieke team start-up community. De community staat nog volledig in de kinderschoenen maar er heerste direct een Let’s Do It mentaliteit. De initiatiefnemers Yuri Villa Rikkers en Kevin Oranje gaan snel een tweede bijeenkomst organiseren. Ook jij kunt daar bij zijn.

Co-creatie van unieke start-up community

Er zijn al veel start-up communities in Nederland. Deze nieuwe community onderscheidt zich op een aantal onderdelen. Allereerst is het gericht op het samenbrengen van personen die in teamverband willen ondernemen. Daarnaast gaan de leden in afwisselende teams nieuwe start-ups ontwikkelen en realiseren. De focus ligt ook volledig op de opstart van nieuwe projecten. De leden zijn ook allemaal mede-eigenaar van alle concepten. Hoe dit precies te werk gaat zullen de initiatiefnemers, Yuri Villa Rekers en Kevin Oranje, nog nader uitwerken. De andere leden zullen medebepalend zijn in de definitieve organisatievorm en de spelregels. Co-creatie dus! En lean. Gewoon beginnen en de organisatievorm organisch laten ontstaan.

Uit alle windrichtingen en professionele disciplines

Bij deze eerste bijeenkomst waren negen enthousiastelingen aanwezig. Wat snel opviel is dat de negen personen uit alle windrichtingen van Nederland kwamen: Amsterdam, Gouda, Rotterdam, Nijmegen, Amersfoort en Utrecht. Ook de professionele disciplines waren al vrij divers: van front & backend software developers tot data-analisten, business developers en marketing & communicatiespecialisten. De gemiddelde leeftijd lag rond de 30 jaar. Een aantal mensen zijn al fulltime zelfstandig ondernemer, andere zijn hybride professionals of (nog) volledig in loondienst. De grote gedeelde factor is de passie voor (tech) start-ups.

Orgie van start-up ideeën

Na een initiële kennismaking en bespreking van het doel van deze nieuwe gemeenschap werden de eerste start-up ideeën besproken. En aan ideeën niets te kort. In rap tempo volgde het ene idee naar het andere. En meerdere keren leidde het ene idee weer tot het ontstaan van een ander idee. Een orgie van start-up ideeën is niet de slechtste benaming voor wat er ontstond. Uiteindelijk sprong een drietal ideeën er bovenuit. De groep heeft besloten om deze drie ideeën voor een volgende bijeenkomst (exacte datum & locatie volgt nog) verder uit te werken.

Wil jij de volgende keer er ook bij zijn?

Na deze eerste succesvolle kick-off is het de wens van alle deelnemers om de volgende keer nog meer ondernemers en disciplines, waaronder Webdesign (UX/UI), aangehaakt te krijgen. Ben jij geïnteresseerd? Neem dan contact op met Yuri (06 2814 0428) of (yurivillarikkers@gmail.com).

 

Lees ook: Eerste Nederlandse Co-founders Gemeenschap in Oprichting

Delen
Foto van deelnemers kick-off team start-up community