Team start-up Crowdsport resultaat 2e Team Up Playground

  • 10 december 2012
  • Ondernemersteams

Op 14 november, midden in de Global Entrepreneurship Week, werd de tweede TeamUp Playground georganiseerd in samenwerking met  studentenvereniging SIFE, met als verrassend resultaat de oprichting van de team start-up Crowdsport.

Team Up Playground is opgezet om studenten met verschillende competenties samen te brengen en hen in projectvorm te laten kennismaken met het ondernemen in teams. Daarnaast wordt er gewerkt aan het opzetten van een business model. De sessies worden georganiseerd door het Utrecht Center for Entrepreneurship samen met de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht.

Generation CANVAS

In het ochtendprogramma doorliepen 43 studenten drie workshops. Tijdens de workshop Business Modeling, geleid door Jan Klingen van de Hogeschool Utrecht, maakten de deelnemers kennis met het business model generation canvas. Deze methode is op dit moment erg populair naast de Lean Startup methode van Steve Blank. Generation Canvas koppelt op gestructureerde wijze een waarde-propositie aan de benodigde resources en een verdienmodel. Het effect is een grafische weergave van het volledige business model.

Samenwerken in teams

Hein Roelfsema van het Utrecht Center for Entrepreneurship verzorgde de workshop Samenwerken in Teams. Hierin verkenden de deelnemers elkaars competenties en analyseerden ze verschillende rollen die zij spelen in een team. Dit is tevens een belangrijk doel van Team Up Playground, namelijk het in contact komen met studenten van andere opleidingen maar die dezelfde drive hebben, zodat je mensen leert kennen die jouw kennis kunnen aanvullen.

Voor veel studenten blijkt het werken met mensen met verschillende achtergronden Verassend te werken. Marcellien Breedveld van UtrechtInc gaf in haar workshop Pitching deelnemers tips over hoe zij de aandacht van financiers kunnen triggeren en deze vervolgens ook kunnen vasthouden.

Crowdsport wint hoofdprijs

Na de lunch ontvouwden een aantal deelnemers hun business models, werden de teams van vier gevormd en de canvassen onder begeleiding uitgewerkt. Daarna volgde de finale, met daarin de ‘one minute pitch’ voor de aanwezige ‘dragons’ (lokale Utrechtse topondernemers en investeerders) Julia Wichers Hoeth van Jonge Honden, Joris Blankers van UtrechtCE en Roel Raatgever (UtrechtInc).

De finalisten dongen mee naar de hoofdprijs die bestaat uit een half jaar incubation bij UtrechtInc. De winnaar werd Crowdsport; twee topatleten met hun team die door middel van crowdfunding atleten willen steunen op weg naar Rio 2016. Zij zijn inmiddels hun business gestart.

De aanwezige studenten waren vooral enthousiast over het middagprogramma. Ook in 2013 zullen er wederom Team Up Playgrounds worden georganiseerd.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding Crowdsport Team - winnaars startup award