TeamVenture Neemt Afscheid

  • 28 april 2018
  • TeamVenture

Ja, je leest het goed. Op vrijdag 1 juni gaat TeamVenture voorgoed uit de lucht. Daarmee komt een einde aan een unieke businessdatingsite en een persoonlijke missie om ondernemers te helpen groeien door het koppelen van de juiste zakenpartners. Lees het persoonlijke verhaal van onze oprichter, Bram van Beek.

Waarom stoppen?

Je zult begrijpen dat het geen lichtzinnig besluit is geweest om met TeamVenture te stoppen. Het is mij echter verre van gelukt om TeamVenture door te ontwikkelen zoals ik dat 3 jaar geleden, toen ik TeamVenture omzette van een non-profit project naar zelfstandige onderneming, voor ogen had. Vooral de technologische uitdagingen bleken veel groter dan verwacht en uiteindelijk zelfs onoverbrugbaar.
 

Briljante mislukking? 

Meer dan eens heb ik ondernemers horen zeggen ‘succes is slechts om de hoek’ en ‘opgeven is de enige fout die je kunt maken’. Minstens net zo vaak heb ik horen zeggen ‘een goede ondernemer weet ook wanneer het tijd is om te stoppen’. TeamVenture is mogelijk even vaak briljant genoemd als gedoemd om te mislukken. Had deze laatste groep dan gelijk? Mijns inziens ligt het antwoord in de uitvoering en niet zo zeer in het idee. 
 

Geleerde lessen

Wat ik heb geleerd? Te veel om nu op te noemen. Mijn belangrijkste tips:

  1. Start je voor het eerst een online dienst, zorg dan dat je zo vroeg mogelijk iemand met ervaring op dit vlak als zakenpartner of onafhankelijk adviseur betrekt.
  2. Een ingehuurde webbouwer is niet je beste adviseur.
  3. Lees het boek “Lean Startup” van Eric Reese. Dit boek had ik graag gelezen vóórdat ik aan TeamVenture was begonnen.

 

Beweging in gang gezet

Ik ben trots dat TeamVenture een onderbelicht onderwerp op de kaart heeft weten te zetten. Een groeiend aantal partijen is de kracht en belang van (goede) ondernemersteams gaan inzien. Ook zijn er partijen die in navolging van TeamVenture activiteiten zijn gaan organiseren om ondernemers te helpen bij het vinden van een geschikte compagnon.

Uiteraard ben ik het meest trots op de partnerschappen en nieuwe contacten die dankzij TeamVenture tot stand zijn gekomen. En ook de waardevolle inzichten die ondernemers dankzij TeamVenture hebben opgedaan in hun zoektocht naar een zakenpartner.

Nieuw pad ingeslagen

Met het einde van TeamVenture neem ik ook afscheid van 12,5 jaar ondersteunen en begeleiden van start-ups en MKB. Ik zet mijn passie voor digitale marketing voort bij een prachtig familiebedrijf. Mocht je toe zijn aan een goede nachtrust en ultiem slaapcomfort, dan heet ik je graag van harte welkom bij slaapspeciaalzaak Beds & Bedding.
 

Veel dank aan...

Ik dank iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan TeamVenture, waaronder mijn (voormalige) technisch directeuren Orhan Teke en Frans Senden. Zij hebben er echt alles aan gedaan om in de spaghetticode van de oorspronkelijke website de best mogelijke voortgang te boeken.

Uiteraard dank ik ook al onze leden in het bijzonder. Ik wens je graag veel succes met jouw (toekomstige) onderneming en/of verdere zoektocht naar een geschikte zakenpartner.

Met hartelijke groet,

Bram van Beek

 

_________________________________________________________________

Antwoorden op vragen die je nu misschien hebt

Tot wanneer kan iemand zich nog aanmelden?

Tot 16 mei kunnen er nog nieuwe accounts worden aangemaakt. Op 16 mei zetten wij de registratiefunctie uit.

Tot wanneer kan ik nog contact leggen met andere gebruikers?

Je kunt nog tot en met 31 mei contact leggen met gebruikers met een actief account. Denk er ook dat er tot uiterlijk 31 mei kan worden gereageerd op berichten. Wil je daarna het contact voorzetten zorg er dan voor dat je tijdig contactgegevens met elkaar uitwisselt.

Waar kun je jouw zoektocht naar een zakenpartner voortzetten?

Tot eind mei kan dat uiteraard nog via TeamVenture. Enkele andere suggesties die wij je kunnen geven zijn:

Alternatieve co-founder websites 

Co-founders evenementen 

Netwerkclubs 

  • Op de website Netwerkgids Nederland tref je een uitgebreide lijst van o.a. businessclubs en ondernemersverenigingen. Wie vraagt, krijgt antwoord! #durftevragen

 

Delen
Verdrietige man trekt stekker uit stopcontact