Gratis hosting, software en technische support

  • 13 juli 2016
  • Bedrijfsondersteuning
  • TeamVenture

Drie jaar lang gratis hosting, software en technische support! Dat is wat Microsoft biedt aan technologische start-ups die deelnemen aan hun wereldwijde programma BizSpark. Het programma is in het leven geroepen om het slagen van startende softwarebedrijven te versnellen. TeamVenture is onlangs toegelaten tot het programma. Volg jij?

Breed pakket aan gratis diensten en producten

Start-ups die worden toegelaten tot het BizSpark-programma ontvangen gedurende drie jaar lang een breed pakket van gratis diensten en producten voorgeschoteld. Bovendien mag de start-up aan het einde van de drie jaar alle gedownloade software houden. Het pakket omvat:

  • Gratis Toegang tot Microsoft Developer Network Enterprise Account (gratis software: o.a. Visual Studio, SQL Server, Windows, Office, ...)
  • Gratis Hosting via Azure (Elke maand 115 euro aan credits)
  • 4 bijbehorende Professional Support tickets voor technische ondersteuning

Daarnaast word je lid van een wereldwijd netwerk van veelbelovende ondernemers. De uitwisseling van informatie, ideeën, competenties en relaties tussen hen komt de nieuwe ondernemingen ten goede.

Open platform

Microsoft BizSpark is overigens een open platform waarmee je cross-platform applicaties kan bouwen. Het ontwikkelde product hoeft dus geen Windows-oplossing te zijn. Zo kan je perfect je product bouwen in PHP, Node.JS of via Linux VM’s waardoor je product op ieder gekozen platform kan gebruikt worden. Het is ook perfect mogelijk om een iOS of Android-app te lanceren vanuit het BizSpark-programma.

Waarom helpt Microsoft start-ups?

Microsoft kent de uitdagingen van een technologische (team) start-up als geen ander. In 1975 begon het ondernemersduo Bill Gates en Paul Paul Allen hun bedrijf met slechts een beperkte aantal middelen en -uiteraard- in een garage. Zij zijn zeer succesvol geworden, maar realiseren zich ook dat het heel anders had kunnen lopen.

Nu Microsoft zelf de tools in handen heeft die de start en groei van andere technologische start-ups kan bevorderen bieden zij een helpende hand. Met het BizSpark-programma geven zij start-ups toegang tot zeer waardevolle software wanneer zij deze het meest nodig hebben en tegelijkertijd zich het minst kunnen veroorloven. Uiteraard hopen zij op deze wijze ook een duurzame relatie op te bouwen met succesvolle bedrijven van de toekomst.

Selectie aan de poort

Er kloppen veel start-ups aan bij het BizSpark-programma, maar niet iedereen wordt toegelaten. Een onderneming komt allereerst pas in aanmerking als deze minder dan vijf jaar oud en niet beursgenoteerd is en een jaaromzet van minder dan 1 miljoen US dollar heeft. Daarnaast beoordeeld Microsoft per start-up of zij menen echt een verschil te kunnen maken met hun tools & support.

Denk jij met jouw/jullie technologische start-up ook in aanmerking te komen voor het Microsoft BizSpark-programma, meld je dan aan via: https://azure.microsoft.com/nl-nl/pricing/member-offers/bizspark-startups/

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Microsoft BizSpark