TeamVenture: "we practise what we preach"

  • 17 september 2015
  • Ondernemersteams
  • TeamVenture

TeamVenture laat haar projectfase achter zich en gaat als zelfstandige onderneming verder. De onderneming wordt geleid door Bram van Beek, voormalig projectleider van TeamVenture, samen met zijn nieuwe zakenpartner Orhan Teke. Zij vonden elkaar via het TeamVenture platform.

Samenwerking tussen ondernemers faciliteren

TeamVenture is een initiatief van Economic Board Utrecht (EBU) en Vrije Universiteit Amsterdam. Zij wilden ondernemerstalent, innovatiepotentieel en groeikansen van bedrijven beter benutten door samenwerking tussen ondernemers te faciliteren. Onderzoek toont aan dat ondernemersteams meer kansen weten te creëren en beter benutten dan individuele ondernemers. Echter een geschikte zakenpartner vinden staat voor velen gelijk aan het vinden van een naald in een hooiberg. “TeamVenture biedt een oplossing die naadloos past in een tijd waarin we in toenemende mate online werken, recreëren en met elkaar verbinden”, licht Ton van Mil, directeur van EBU, toe. 

Eind vorig jaar kwam de subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en provincie Utrecht te vervallen. Voor de initiatiefnemers biedt verzelfstandiging de beste kansen en condities voor een duurzame voortzetting van het matchingplatform.

Zakenpartner via eigen platform gevonden

TeamVenture heeft een lange aanloop achter de rug. Eind vorig jaar stond het nog in de kinderschoenen. Bram heeft altijd het vertrouwen gehad dat het initiatief kan uitgroeien tot een gezonde onderneming. Voorwaarde was wel dat een IT’er als zakenpartner instapt; een waardevolle les uit de projectfase.

De zoektocht naar een geschikte zakenpartner verliep zowel via het eigen platform als daarbuiten. Bram sprak met meerdere geïnteresseerde kandidaten. De beste kandidaat kwam hij uiteindelijk toch tegen via TeamVenture zelf. Orhan Teke, een zelfstandig softwareontwikkelaar, had de juiste kennis en ervaring en was juist op zoek naar een ondernemende marketeer. Vanaf de eerste kennismaking was er direct een klik.

Orhan: “Onze karakters en competenties versterken elkaar in vele opzichten. Maar we hebben ook veel gemeen. Wij delen een duidelijke visie op online business matchmaking en invulling van onze partnerschap. Daarnaast zijn we allebei jonge vaders en rijden we allebei motor.” Van een gezamenlijke toertocht is het nog niet gekomen. Er is werk aan de winkel.

Toekomstig verdienmodel

TeamVenture genereert vooralsnog geen omzet. Lidmaatschap was en blijft de aankomende tijd ook nog volledig gratis. “Vanaf begin volgend jaar gaan we betaalde abonnementen introduceren”, aldus Bram. “Verder gaan we in samenwerking met andere organisaties aanvullende diensten toevoegen. De eerste oriënterende gesprekken hierover vinden al plaats.” In de tussentijd wordt volop gewerkt aan kwaliteitsverbeteringen. Medio oktober brengt TeamVenture een nieuwe release uit; de eerste in een reeks van nieuwe releases.

Delen

Reacties (1)

Michiel van den Dorpel

Ik ben benieuwd naar de nieuwe release. Succes met jullie samenwerking. Laat het me weten als ik jullie ergens mee kan helpen.Als ik jullie kan helpen, laat het weten.

Log in om een reactie te plaatsen

Ondernemersteam TeamVenture