Tel Aviv ondersteunt hightech team startups

  • 07 juli 2014
  • Bedrijfsondersteuning

De Israëlische stad Tel Aviv staat hoog in de lijsten van startup hotspots en spant zich in om dit zo te houden. Jaarlijks krijgen 10 hightech startups de kans om met support van de gemeente een idee uit te werken en een bedrijf uit de grond te stampen. De startup moet wel uit een team van minimaal twee personen bestaan die volledig toegewijd zijn om een veelbelovend internet- of technologiebedrijf op te zetten.

Tweede Silicon Valley

Iedere zichzelf respecterende stad waant zich het tweede Silicon Valley te zijn, of lijkt er minimaal naar te streven om dat te worden. Volgens Boston Globe, dat in handen is van de New York Times Company, mag Tel Aviv zich met recht de tweede startup stad ter wereld noemen. In deze stad zijn naar verluid ruim 5.000 startups gevestigd waarvan ruim 2.000 hightech bedrijven. Volgens de gemeente speelt de Israëlische dienstplicht voor mannen én vrouwen hier een belangrijke rol in. “In het leger worden wij al op jonge leeftijd verantwoordelijk gemaakt én je doet er veel technische kennis op”, aldus Marcus. Bovendien is falen geen taboe. 97 procent van de startups in Tel Aviv faalt, maar niemand die daar denigrerend over doet. Volgens de gemeentewoordvoerster is dat een belangrijke voorwaarde voor het bloeien van ideeën. (Nederland heeft op dit vlak duidelijk nog een culturele slag te slaan.)

The Library als kraamkamer

Een voormalige bibliotheek is omgebouwd tot co-working space voor de Tel Aviv startup community dat midden in het zakelijk centrum is gesitueerd. De bibliotheek staat symbool voor traditionele kennis, onderwijs en nieuwsgierigheid die nu wordt gemixt met technologie, innovatie en de ambities en energie van startups.

Voor slechts 50 euro per maand krijg je een werkplek koffie en wifi. De stad wil dat goede ideeën een kans krijgen, maar hoopt natuurlijk dat ‘hun’ startups uitgroeien tot grote spelers in de wereldmarkt. Een aantal bedrijven uit The Library zijn succesvol verkocht en twee bedrijven zijn al uitgegroeid tot relatief grote en winstgevende bedrijven, aldus gemeentewoordvoerster Mira Marcus.

Meer informatie: http://www.telavivstartupcity.com/

Bron: www.nuzakelijk.nl

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van The Library: startup hotspot in Tel Aviv