Geslaagde co-founders speeddatingsessie voor IT start-ups

  • 15 juli 2016
  • Bedrijfsondersteuning
  • TeamVenture

Net voor de start van de zomervakantie bracht TeamVenture i.s.m. Present Your Startup en Crowe Horwath Foederer een groep IT start-ups en potentiële co-founders in Amsterdam bij elkaar voor een zakelijke speeddatingsessie. Doel: het vinden van een aanvullende zakenpartner. Resultaat: een reeks aan vervolgafspraken en warme netwerkleads.

Complementaire skills en gedeelde passie

Onder de deelnemers troffen wij zowel veel complementariteit als gemeenschappelijkheid. De ondernemers hadden aanvullende achtergronden in onder meer software development, design, data analyse, marketing, productmanagement, verkoop en strategie. Tegelijkertijd deelden ze allen hun passie voor ondernemerschap, IT en start-ups en hun voorkeur om te ondernemen in teamverband. Deze combinatie zorgde voor de juiste dynamiek en goede slaagkansen.

Wat opviel is dat de meeste start-ups zich al in de fase van marktintroductie of zelfs in een vroege groeifase bevonden. Voor veel co-founders is dat een aantrekkelijke fase om in te stappen. Er is immers al Technologie en Tractie, nu alleen het Team nog (uitbreiden) om sneller te groeien.

Matchmaking, speeddating en netwerken in 1

Het programma bood een combinatie van matchmaking, speeddating en netwerken. Er waren vooraf ingeplande dates en ‘blind’ dates. Alle dates duurden maximaal 6 minuten. Dat is kort, maar lang genoeg om te ontdekken of je een match bent of elkaar kunt helpen met een warme doorverwijzing. Na 6 minuten volgde een wissel na de volgende businessdate. Op deze wijze sprak iedereen in korte tijd veel kandidaat-zakenpartners.

Tijdens de borrel spraken de ondernemers nog lang na. Vrijwel alle deelnemers waren na twee uur borrelen nog altijd met elkaar in gesprek, terwijl de borrel slechts één uur zou duren. Wij danken ook Crowe Horwath Foederer voor de gastvrijheid en heerlijke hapjes.

90% vervolgafspraak of warme lead

Uit een eerste inventarisatie blijkt dat bijna 90% van de ondernemers met minimaal één andere deelnemer een vervolgafspraak heeft ingepland voor een nadere verkenning van een partnerschap en/óf één warme lead heeft ontvangen naar een kandidaat-zakenpartner binnen het netwerk van een van de andere deelnemers. Ruim 66% geeft aan dat er zelfs twee of drie afspraken en/of leads uit voortgekomen zijn.

Hoeveel partnerschappen er na aanleiding van deze bijeenkomst daadwerkelijk zullen ontstaan zal de toekomst uitwijzen. TeamVenture blijft het uiteraard monitoren.

Deelnemers aan het woord

"Aangenaam verrast!"

Mathilde Toet, oprichter Mingling, Rotterdam

Mathilde Toet

“Het vinden van een geschikte mede-oprichter voor een start-up is niet eenvoudig. Ik was niet direct overtuigd dat de speeddatingsessie van TeamVenture mij zou kunnen helpen. Gelukkig heeft TeamVenture mij persoonlijk overgehaald om toch te komen. Ik werd aangenaam verrast door de efficiënte en effectieve aanpak van deze sessie. Hoewel ik ter plekke geen directe match (CTO) tegenkwam, kreeg ik wel goede leads naar kansrijke kandidaten. De eerste afspraak is al gemaakt. Mijn advies is dan ook zonder twijfel: deelnemen!"

 

"Perfect podium voor mij als rasondernemer"

Jeroen Wijdeven, oprichter Marvelous IT SolutionsUden

Jeroen Wijdeven“Sinds twee jaar heb ik een goedlopend softwarebedrijf. Ik vind graag een aanvullende zakenpartner om mee te sparren, het werk mee te delen en het bedrijf te laten doorgroeien. Als rasondernemer sta ik echter ook open voor een partnerschap in een innovatieve en schaalbare IT start-up. TeamVenture Live bood mij een ideaal podium om deze zoektocht te combineren. Ik heb er drie vervolggesprekken aan overgehouden. En mocht hier toch geen partnerschap uit ontstaan, dan kom ik een volgende keer absoluut weer!”

 

"Afwezig wegens online match"

Brian Mulder, eigenaar InsideStat, Amsterdam

Brian Mulder

“Ik ben een data engineer met passie voor (big) data en start-ups. Ik ben o.a. via TeamVenture betrokken bij 3 start-ups, waarvan een als stille vennoot. Voor een eigen FinTech start-up vorm ik nu zelf een breed, complementair ondernemersteam. Ik hoopte via de speeddatingsessie van TeamVenture een aanvullende sales/marketeer partner te vinden, maar vond via het online matchingplatform van TeamVenture nog sneller een geschikte persoon waarmee we in verregaande gesprekken zijn over deelname bij onze start-up. Missie (opnieuw) geslaagd! I love TeamVenture!”

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto TeamVenture Live - 8 juli 2016