Testversie Matchmaker gaat eind mei live

  • 26 april 2012
  • TeamVenture

Het is even stil geweest rond de ontwikkeling van onze matchingstool. In januari was het idee dat onze matchmaker in maart zou volgen. Maar dat bleek niet haalbaar. De vertaling van een theoretische matchingsmethode naar online software die aan al onze wensen voldeed, bleek dermate ingewikkeld dat we zelfs moesten overstappen naar een andere webbouwer. Inmiddels zit de vaart er goed in. Eind mei gaan we live.

Testers gezocht!

De matchingstool dat vanaf eind mei te gebruiken is, is een bèta-versie. Dat betekent dat het na een testperiode zo nodig nog wordt aangepast. Deze testperiode heeft alles te maken met het vernieuwende karakter van de matchmaker. We introduceren het eerste online matchingsprogramma dat niet alleen matcht op wensen en competenties, maar ook op persoonlijkheid, de 'klik'. De methode is ontwikkeld door gedragswetenschappers van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Wetenschappelijke validatie

Alleen al het ontwikkelen van een formule die op basis van individuele scores laat zien inhoeverre twee ondernemers bij elkaar passen was een huzarenstukje. Normaal gesproken test je zo'n formule handmatig om hem wetenschappelijk te valideren. Maar bij een complex programma als onze matchmaker is dat niet te doen. Daar heb je software voor nodig. En als je dan al software laat ontwikkelen voor een website, ligt het voor de hand díe te gebruiken.

Testperiode

Vandaar dat we vanaf eind mei onze matchmaker online en openbaar gaan testen. Daarvoor zijn wij op zoek naar tenminste 200 vrijwilligers die zich registeren op de site en een profiel aanmaken. Voor de duidelijkheid: de testperiode is puur bedoeld om te testen. Na afloop ervan worden alle aangemaakte profielen in principe gewist, tenzij je als tester aangeeft graag je profiel dan te willen behouden. 

Meld je aan en doe straks de test

Wil jij ons helpen om van ozne matchmaker dé perfecte matchingstool voor ondernemers te maken? Registreer je dan met je naam en emailadres via de voorregistratiebutton op de homepage, of klik hier. Zodra de bèta-versie van onze matchmaker live gaat, ontvang je bericht van ons en kun je een profiel aanmaken.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding van opmaak Matchradar TeamVenture