Verschil van inzichten leidt tot partnerbreuk

  • 01 mei 2014
  • Ondernemersteams

Directielid en mede-aandeelhouder Dennis Kaal vertrekt na zeven jaar bij het befaamde viersterren Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem. Vanaf 16 april zijn de aandelen overgedragen aan zijn voormalig compagnon Kees Hensen. Kaal vertrekt vanwege een verschil van inzicht met Hensen.

 

Kaal vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. 'De grote veranderingen in de bedrijfsstructuur, de economische crisis en de invoering van nieuwe concepten hebben Villa Ruimzicht in ander vaarwater gebracht. Mijn visie hierop was een andere dan die van mijn compagnon. Dan wordt het tijd om alleen door te gaan of om het stokje over te geven. In de onderhandelingen heb ik besloten voor het laatste te kiezen. Nu heb ik mijn handen vrij om me verder op de toekomst te oriënteren', motiveert Kaal zijn besluit.

Van schoolvrienden naar zakenpartners

Kaal en Hensen kennen elkaar al van de middelbare school in Zevenaar. Later volgden ze allebei de Hogere Hotelschool in Maastricht. Ze waren het contact nooit verloren. Op een dag raakten ze aan de praat: “waarom zouden we onze krachten niet bundelen?” Het nieuwe ondernemersduo had blijkbaar de juiste ingrediënten in huis, want ze wisten al snel twee investeerders te overtuigen. In 2006 gingen Kaal en Hensen van start met hun gezamenlijke venture. En die start verliep zeer voorspoedig.

Starten aan het stuur van een Ferrari

Ze hadden goed voor ogen wat ze wilden neerzetten: een hotel met restaurant in een monumentaal gebouw dat grandeur en historie moest ademen. En dat in combinatie met een gedurfde, moderne inrichting, gevuld met tijdelijke exposities van Achterhoekse talenten in de kunst. Vanaf het moment dat ze Villa Ruimzicht als locatie hadden ontdekt raakte alles in een stroomversnelling. In negen maanden tijd werd het gebouw gerenoveerd, opgeknapt en ingericht en begonnen ze de exploitatie. “Het voelde alsof we voortdurend aan het stuur van een Ferrari hebben gezeten zonder dat we de rem konden vinden”, zei Kaal nog ten tijde van de opening. Dit euforische gevoel heeft duidelijk geen stand mogen houden.

Villa Ruimzicht 

Villa Ruimzicht is befaamd in de Achterhoek. Aanvankelijk was Ruimzicht een boerenlandhuis met vier kamers, een stal en drie hectare land. In 1853 werd het omgebouwd tot een prachtige villa. In 1868 werd het nieuwe landhuis gekocht door dominee Van Dijk die het pand liet inrichten als zelfbesturend internaat voor begaafde leerlingen van de Latijnse school die predikant wilden worden. Het internaat bleef bestaan tot 1952. Daarna werd er het Gemeentelijk Lyceum (nu Rietveld Lyceum) in ondergebracht, waar onder meer Guus Hiddink en Bennie Jolink nog naar school gingen. In 2006 namen Kaal en Hensen Ruimzicht over om er het huidige luxehotel met restaurant van te maken. In 2013 brachten Koning Willem-Alexander en koningin Máxima een nacht door in Villa Ruimzicht.

Bronnen: Missethoreca en DeOndernemer.nl.
Foto: Sandeuros

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van horeca Ruimzicht