Volledig vernieuwde website van TeamVenture gelanceerd

  • 03 maart 2014
  • TeamVenture

TeamVenture heeft vandaag haar volledig vernieuwde website gelanceerd. Feedback van gebruikers en belanghebbende organisaties alsook gebruikersstatistieken, spelen een belangrijke rol in het nieuwe ontwerp. Naast een nieuwe vormgeving zijn ook functionaliteiten uitgebreid en toegevoegd. Met deze release laat TeamVenture haar publieke bèta-fase achter zich en wordt nu de focus verlegd naar het aantrekken van gebruikers.

Belangrijke vernieuwingen en wijzigingen

Een van de verzoeken van gebruikers was om hun profielen ook deels openbaar te maken, zodat nog niet-aangemelde gebruikers geïnteresseerd kunnen raken en daarmee het zoekbereik feitelijk groter wordt. De openbare profielen functioneren als een soort sneak preview. Verder is het registratieproces aangepast zodat men makkelijker en stapsgewijs een profiel opbouwt en is de profielopbouw uitgebreid zodat men meer informatie op een gestructureerde wijze kan tonen in het eigen profiel. Nieuw is dat gebruikers juist ook delen van hun accountgegevens kunnen verbergen totdat zij andere geregistreerde leden expliciet toestemming voor verdere inzage geven. Hierdoor behoudt de gebruiker meer controle over wie welke profielgegevens kan inzien. Wij zijn ook erg blij met de toevoeging van de evenementenmodule, eveneens een grote wens van gebruikers. Hierdoor kunnen we nu online matchmaking combineren met offline matchmaking activiteiten. Daar kunnen overigens ook andere organisaties die matchmakingbijeenkomsten zouden willen organiseren gebruik van maken.

Klaar voor het grote publiek

In de zomer van 2012 werd de eerste testversie van TeamVenture kleinschalig gelanceerd. De bètaversie werd actief verspreid onder een selecte groep van ondernemers voor een eerste gebruikerstest, maar ook andere geïnteresseerden konden zich al aanmelden. De eerste ontmoeting tussen twee ondernemers was al snel een feit. Na wat eerste kleine aanpassingen is de website begin 2013 getest in een living lab omgeving. Deze vorm van testen bracht nieuwe aandachtspunten naar boven. Ook dienden enkele belanghebbende organisaties zich aan die veel potentie in TeamVenture zagen en evenzeer aanvullende wensen hadden. TeamVenture ging voor een grondige vernieuwing. Dat nam enige tijd in beslag, maar het resultaat is om trots op te zijn. Gezien de omvang van de vernieuwing kunnen er nog wel onontdekte schoonheidsfoutjes in de website verscholen zitten. Die gaan we er nog uithalen natuurlijk. Maar verder is de website klaar voor het grote publiek. We gaan ervoor!

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Screenshot van website TeamVenture