Walkthrough wint The Green Hackfest 2014

  • 13 oktober 2014
  • Competities

Voortaan de groenste en gezondste route naar jouw bestemming afleggen? Dat kan straks met Walkthrough. Het winnende team van The Green Hackfest 2014 heeft in slechts 48 uur met een complementair team en de juiste combinatie van data een app ontwikkeld die dit mogelijk maakt. De winnende developers proberen met hun toepassing mensen te verleiden om de meest duurzame keuzes te maken in mobiliteit.

Hackathons brengen developers, programmeurs en bedrijven bij elkaar. Dit heeft een enorme invloed op inspiratie en productiviteit. UtrechtInc, Economic Board Utrecht en Climate-Kic hebben hun krachten gebundeld in The Green Hackfest en hebben gezorgd voor uitdagende challenges waar teams mee aan de slag gingen. Er zijn uiteindelijk veertien vernieuwende productideeën en toepassingen tot stand gekomen die bijdragen aan Green Urban Living.

Prijzenregen voor winnende teams

Naast Walkthrough, dat de prijs voor best overall hack (€3000) in de wacht sleepte, hebben nog 6 andere teams challenges gewonnen met hun applicaties op het gebied van green urban living. Elk met een specifieke insteek en prijs. Zo werd voor de uitdaging van Lombox, een nieuwe applicatie maken voor laadpalen van elektrische auto’s, team Electree beloond met een prijs van €1000. Oneplanetcrowd schonk Givv.it €2000 omdat zij met gamification de ware essentie van crowdfunding voor duurzame projecten inzetten. De juryleden vonden het vooral mooi om te zien dat kwalitatieve technologieën in relatie gebracht werden met actuele trends en behoeften van mensen.

De geboorte van (team) startups 

De partners van The Green Hackfest: EBU, Ebbits, KCHUL, TNO, Oneplanetcrowd en IBM zijn enthousiast en trots op de teams en de ontwikkelde apps. Stef Röell van de EBU: “Het is bijzonder hoe in zo’n korte tijd zoveel ideeën tot een werkend prototype kunnen komen. Voor de EBU is de hackathon geslaagd en we hopen dat hiermee werkelijk een aantal (team) startups worden opgezet”. 

Prijzen en winnaars

  • Best overall Green Hack - €3000: Walkthrough Intelligent Travel
  • Oneplanetcrowd crowdfunding challenge - €2000: Givv.it
  • IBM Bluemix challenge - €2500: Take Give
  • Ebbits challenge, the green factory 1e prijs - €2500: Phylipsen
  • Ebbits challenge, the green factory 2e prijs - €1000: HMIke Greenbelt
  • Ebbits challenge, the green factory 3e prijs - €500: Green Hacktory
  • Bikenomics challenge - €1000: Mindful Meerkats
  • Visualizing Sustainability - €1000: Electree
Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Foto van het winnende team Green Hackfest 2014