Wie kies jij als beste (opkomende) ondernemersteam van 2015?

  • 19 januari 2016
  • Competities

De ondernemers achter de bedrijven Etrias, Marqeting en SCRiBBR zijn de drie finalisten van de Entrepreneur Team Award 2015 van TeamVenture. Deze teams wisten op aspecten als complementariteit, samenhang en teamprestaties de meeste indruk te maken op de jury die gisteren bijeenkwam. Op 2 februari vindt de finale plaats en bepaalt de jury wie de eretitel “beste ondernemersteam van het jaar” ontvangt. Jij kunt de jury helpen door jouw stem uit te brengen.

De drie finalisten zijn gekozen uit een lijst van tien genomineerden. De selectie vond plaats op basis van een uitgebreide vragenlijst die de teams zelf hebben ingevuld en telefonische interviews met zakenrelaties die de ondernemersteams goed kennen. Voor de jury was het de uitdaging om de teams te selecteren die elkaar optimaal aanvullen en aanvoelen en daardoor innovaties, bovengemiddelde bedrijfsresultaten en een snelle groei weten te realiseren. De jury oordeelde dat de drie verkozen finalisten de beste mix van diversiteit en samenhang laten zien.

De drie beste ondernemersteams voorgesteld

Etrias

Team: Wouter Schreurs, Laurens Ultee en Stan Verhoeven

Etrias 700X350

Dit ondernemerstrio leerde elkaar bij toeval kennen tijdens een studiereis. Ze ontdekten dat Wouter (student int. business) websites bouwde als hobby, Stan (student int. business) een bijbaan als online-markteer had en Laurens (student marketing management) een interessant inkoopkanaal had via de textielfabriek van zijn tante en uitstekend kan onderhandelen. Ze besloten deze zaken te combineren en openden in 2010 hun eerste webwinkel. Inmiddels zijn ze een e-commerce bedrijf met tientallen niche webshops in binnen- en buitenland.

Door hun gedeelde ambities en elkaars competenties optimaal te benutten weten ze een explosieve groei te realiseren. Afgelopen jaar groeide de omzet met ruim 50%. De heren zijn het niet altijd met elkaar eens, maar weten de benodigde wrijving telkens weer om te zetten naar een geweldige glans. En eens per half jaar draaien ze op elkaars afdeling mee om met een frisse blik verbeteringen door te voeren.

Marqeting

Team: Gerrit Reinders, Dirk Brand, Robbert Buijs en Jurjen Thomas

Marqeting Zw 700X250

Marqeting is een online advertising agency dat in 2011 is opgericht door de jeugdvrienden Gerrit Reinders en Dirk Brand, een commercieel talent en een wizzkid die al sinds de middelbare school samen droomden over het ondernemerschap. In 2012 traden twee andere jeugdvrienden van hen, Robbert Buijs en Jurjen Thomas toe als partners. Deze twee hadden in 2012 het bedrijf OSRE opgezet, een online adviesbureau in de vastgoedsector. Samen hebben ze nu meerdere bedrijven onder een gezamenlijke holding.

Buitenstaanders omschrijven de ondernemers als vier broers met totaal verschillende karakters, die elkaar volop vertrouwen en elkaar steunen in goede en slechte tijden. Ze respecteren en gaan af op elkaars expertise en weten hierdoor snel te handelen, wat belangrijk is voor de dynamische markt waarin ze opereren. In 2015 verdubbelden ze in aantal medewerkers en steeg de omzet met zo’n 100%.

SCRiBBR

Team: Koen Driessen, Bas Swaen en Richard van Laak

Scribbr Zw Inline 700X350

Na zijn studie finance aan Tilburg University zocht Bas Swaen een technisch onderlegde partner om samen zijn bedrijfsidee mee te realiseren. Via via kwam hij in contact met Richard van Laak die op dat moment Information Management aan dezelfde universiteit studeerde. Richard betrok al snel zijn evenzeer technisch onderlegde vriend Koen met ondernemersaspiraties bij het project die ook Information Management studeerde. Na een hevige brainstormsessie besloten ze het oorspronkelijke idee van Bas te laten varen en een (taal)nakijkplatform voor scripties te ontwikkelen. Dit is een slimme keuze gebleken.

SCRiBBR is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een internationale speler van belang met veel tevreden klanten. Afgelopen jaar groeide het aantal medewerkers van 2 naar 10, het aantal editors van 50 naar 250 en steeg de omzet met ruim 230%. Hun geslaagde samenwerking wordt aangedreven door een unieke samenstelling van karakters, kennisgebieden, gelijkwaardigheid, een gedeelde visie en sterk streven naar internationale groei.

Finale evenement bijwonen?

Op 2 februari kies de jury het winnende team tijdens de derde editie van Samen Sterker in Utrecht. Naast de finale en uitreiking van de award, delen andere ervaren teamondernemers hun ervaring en aanpak om samen een bedrijf succesvol te laten groeien. Voor ondernemers die nog op zoek zijn naar een zakenpartner vindt er ook een matchmakingsessie plaats.

Wil jij ook deze inspirerende middag bijwonen, dan kun je jezelf hiervoor aanmelden. Deelname is gratis en je ontvangt bij vertrek ook nog twee handboeken over ondernemen met zowel zakenpartners als investeerders cadeau. Klik hier voor meer informatie over het programma. 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Top 3 beste (opkomende) ondernemersteams van 2015