YouTube lijft mobiel-video startup Directr in

  • 07 augustus 2014
  • Ondernemersteams

Startup Directr ontwikkelde een app waarmee je met een paar klikken op je smartphone video’s met scenes, overgangen, muziek en titels kunt maken. Ruim twee jaar na oprichting wordt Directr, inclusief oprichters en medewerkers, ingelijfd bij de advertentiedivisie van YouTube, onderdeel van Google. 

Het idee

Welke trotse ouder van een nieuwgeboren zoon of dochter maakt tegenwoordig geen foto’s en video’s met hun smartphone? Eli Schliefer in ieder geval wel. Toen zijn eerste kind, een dochter, drie maanden oud was had hij al vele leuke momenten van haar gefilmd met zijn smartpone. Maar het ontbrak hem aan tijd en vaardigheden om die videofragmenten om te zetten naar een leuke, goede gecompileerde videoclip. Het monteren van een video zou toch net zo makkelijk moeten zijn als het opnemen op je smartphone, zeg maar ”point-and-shoot moviemaking? En daar zouden zeker meer mensen behoefte aan hebben, dacht Eli. Zo ontstond het idee voor Directr (uitgesproken als director = regisseur).

Het team

Eli (CTO) werkte al bijna 10 jaar als software ontwikkelaar bij de Mobiel en Xbox divisie van Microsoft. Hij had de technische kennis en ervaring in huis om de app te ontwikkelen. In december 2011 begon hij in zijn vrije tijd aan de app te werken. De app ontwikkelde zich stap voor stap, maar er vervolgens een onderneming mee starten is toch een heel ander verhaal. Daarom zocht hij versterking bij Max Goldman met wie hij samen op de middelbare school had gezeten. Max (CEO) had inmiddels gewerkt als venture analist en directeur productmarketing. Ook had hij al twee bedrijven opgestart. Vanuit zijn tweede bedrijf werkte hij op dat moment als business consultant voor startups in New York. Eli vroeg Max om samen een bedrijf op te zetten en zo geschiedde in april 2012. In december 2012 lanceerden zij hun app.

Het succes

Het idee en het team….het bleek een uiterst sterke combinatie. Ze hadden ook een ideale omgeving gevonden van waaruit ze hun startup snel konden laten opbloeien. Ze participeerden in de startup incubator Dogpatch Labs van Polaris Ventures, waar eerder Instagram was begonnen. In korte tijd haalden Max en Eli ruim 1,2 miljoen euro op aan startkapitaal. Ze ontwikkelden daarmee een app voor zowel de consumenten als de (klein) zakelijke markt. De app werd een succes en dat is Google duidelijk niet ontgaan. Zoals gebruikelijk bij Google, is niets bekend gemaakt over de specifieke afspraken rondom de overname.

 

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Afbeelding van ondernemersteam Directr