Zoektocht naar creatiefste ondernemers(team) van 2014

  • 09 april 2014
  • Competities

De zoektocht naar de creatiefste ondernemer of ondernemersteam is begonnen. De Creative Business Cup is een internationale competitie voor innovatief en creatief ondernemerschap dat dit jaar voor de 2e keer georganiseerd wordt. In de competitie worden Nederlandse ondernemers uitgedaagd een businessplan in te sturen dat naast marktpotentie, economische flair en originaliteit een flinke dosis creativiteit laat zien.

The Creative Business Cup is open voor deelname van ondernemers uit alle subsectoren van de creatieve industrie. De Nederlandse ondernemer of het ondernemersteam met het best beoordeelde plan maakt in Kopenhagen kans op de Global Creative Business Cup. De prijzen zijn nog niet bekend, maar volgens de organisatie zal het prijzenpakket vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar. De winnaar ontvang in ieder geval $20.000.

Voorrondes en finales

De competitie bestaat uit nationale voorrondes en een finale in Denemarken tijdens de Global Entrepreneurship Week in november. De nationale voorrondes bestaat uit een conceptronde en een nationale finale. 

Ondernemers(teams) die voldoen aan de deelnemerscriteria kunnen zich tot 30 april (17:00u) aanmelden voor de conceptronde. Alle aanmeldingen dienen overigens wel in het Engels te geschieden.

Uit de aanmeldingen selecteert een commissie vijf ondernemers(teams) die tegen elkaar mogen strijden tijdens de nationale finale. De uitslag van deze voorselectie wordt bekend gemaakt op 15 mei. De nationale finale vind vervolgens plaatst op 13 juni in Amsterdam. De nationale winnaar gaat door naar de Global Creative Business Cup.

Over Creative Business Cup

De CBC presenteert zichzelf als de wereldkampioenschappen van creatief ondernemerschap en heeft als doel om de bedrijfsvaardigheden van ondernemers in de creatieve industrie te versterken, ondernemerschap te promoten en de winnaar als rolmodellen te laten fungeren.

De competitie is een initiatief van het Deense Centrum voor Culturele en Ervaringseconomie (Centre fo Cultural and Experience Economy) en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking  met een groot aantal organisaties die de nationale competities organiseren. De Nederlandse competitie wordt dit jaar georganiseerd door Amsterdam Economic Board.

Delen

Reacties (0)

Log in om een reactie te plaatsen

Logo van Creative Business Cup