Hoe matcht TeamVenture zakenpartners?

A) Automatische matchmaking 

Bij het opstellen van je zoekprofiel geef je een set van criteria op waaraan je toekomstige zakenpartner dient te voldoen. Hiermee zoek je gericht naar kandidaat-zakenpartners op basis van jouw behoeften en voorkeuren. Afhankelijk van de type zakenpartner die je zoekt (mét of zónder Venture) geldt dat in ieder geval de gezochte bedrijfsfase of kernkwaliteit overeen dient te komen.

Iedere week controleren wij of er nieuwe personen in onze database zijn opgenomen die aan één of meerdere voorkeurscriteria voldoen. Je ontvangt vervolgens een overzicht met alle nieuwe kandidaten op je eigen e-mailadres. Degene met de meeste overeenkomsten tref je bovenaan in jouw persoonlijke weekoverzicht.

De kans op een optimale match neemt toe door ook onze ondernemerstest in te vullen. Met deze test brengen wij op objectieve wijze jouw ondernemerscompetenties en persoonlijkheidskenmerken in kaart. Deze informatie helpt ons om een zakenpartner te vinden die niet alleen matcht op je wensen en behoeften maar waarmee ook de kans op een goede ‘klik’ aanwezig is.

B) Handmatig zoeken 

Gericht zoeken werkt efficiënter dan schieten met hagel. Tegelijkertijd kan focus ook een verblindend effect hebben. Soms blijkt de ideale zakenpartner heel anders te zijn dan je vooraf had bedacht en kom je deze persoon onverwacht tegen. Dit noemt men een serendipiteit. Staar je dus niet blind op een exacte match maar sta ook open voor alternatieven.

Om de kans op verrassende ontmoetingen te faciliteren bieden we je de mogelijkheid om vrij te zoeken in onze ledendatabase. Dat doe je door verschillende zoekcriteria en verschillende zoekcombinaties uit te proberen. Het is goed denkbaar dat je op deze wijze tot een match met een zakenpartner komt die je vooraf zelf niet had kunnen bedenken of had verwacht.

Hoe start je een handmatige zoektocht?

Nadat je bent ingelogd, tref je bovenaan het scherm een filterbalk waarin standaard de criteria staan die je hebt opgegeven in je zoekprofiel. Deze criteria kun je hier echter aanpassen om zo realtime te ontdekken tot welke andere matchresultaten dat leidt. De resultaten tonen profielen die voldoen aan minimaal één van de criteria die je hebt opgegeven in de filterbalk. Profielen met de meest overeenkomsten tref je bovenaan in de lijst.

Hoe verwijder je profielen uit je matchlijst? 

Profielen die je onvoldoende interessant vindt kun je uit je matchlijst verwijderen door bij het betreffende profiel rechtsboven op het verwijderkruisje te klikken. Het kruisje verschijnt zodra je met je muis naar de betreffende plek gaat. Let op, eenmaal verwijderde profielen worden daarna niet meer opnieuw getoond!