Op vakantie in eigen land

De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat veel mensen weer volop hun vakanties aan het plannen zijn. Ben jij er echt aan toe om er even tussenuit te gaan, maar ga je liever niet Nederland uit dit jaar? Geen zorgen, ook in ons eigen kikkerlandje valt er 's zomers genoeg te beleven. Ons land is rijk aan historie, cultuur en mooie natuurgebieden. In deze blog geven we tips waar je deze zomer heen kunt gaan.

Vakantie in Friesland

Degenen die wel eens in Friesland geweest zijn, weten hoe bijzonder dit deel van Nederland is. De provincie voelt bijna aan alsof je in het buitenland bent. Een vakantie Friesland is dan ook zeker een aanrader. Huur een bungalow met het hele gezin in een van de vier natuurgebieden of op een van de Waddeneilanden zoals Terschelling of Schiermonnikoog en geniet van de prachtige natuur die Friesland te bieden heeft. Zeker de eilanden zijn in de zomer meestal het drukst bezocht. Maar ook de hoofdstad Leeuwarden is tijdens de zomer een ware attractie voor toeristen en dagjesmensen om te bezoeken. De historische straatjes en gebouwen in de binnenstad en de hippe gastronomie maakt Leeuwarden dan ook een fijne stad om er even tussenuit te gaan.

Bourgondisch genieten in Limburg

Een andere provincie waar het echt aanvoelt alsof je je in het buitenland bevindt is Limburg. Althans, voor de mensen die niet in Limburg wonen dan. Voor iemand die in de Randstad of in het Oosten van het land is opgegroeid, is Limburg werkelijk een beleving. Rijk aan historie, omdat een van de oudste steden van Nederland er de hoofdstad is. We hebben het natuurlijk over Maastricht. In de zomer is het heerlijk om door de kleine straatjes van Maastricht te struinen en op een van de vele terrasjes te zitten en mensen te kijken terwijl je geniet van het bourgondische leven. En wil je echt de grenzen opzoeken? Dan is een bezoek aan het zuidelijkste puntje van Limburg, bij het Drielandenpunt zeker de moeite waard. Op dit punt treffen, zoals de naam al doet vermoeden, drie verschillende landen elkaars grenzen: Nederland, België en Duitsland. En dat is best bijzonder!

Toer door Nederland

Heb je deze zomer geen tijd om een paar weken vrij te nemen, maar wil je wel verspreid over de zomer uitstapjes plannen? Dan is het een leuk idee om elk weekend een andere stad of streek te verkennen in Nederland. Er zijn maar weinig Nederlanders die werkelijk overal in het land zijn geweest, en dat terwijl er zoveel te zien en te beleven is. Pak bijvoorbeeld een keer de trein naar Groningen, Nijmegen, Zwolle of Amsterdam. Of bezoek kleinere dorpjes zoals Giethoorn of Volendam. Al deze steden en dorpen hebben hun eigen verhaal en sfeer, en dat merk je als bezoeker meteen.

Related

Laatste blogs

Categorie├źn