Over TeamVenture

TeamVenture faciliteert en stimuleert teamondernemerschap met als kernactiviteit het matchen van zakenpartners die in co-eigenaarschap een bedrijf willen opzetten en/of opschalen.

Onze activiteiten

TeamVenture.nl

TeamVenture.nl is het online matchmakingplatform waar (aankomende) ondernemers met elkaar in verbinding worden gebracht om samen nieuwe bedrijven op te zetten en/of bestaande bedrijven op te schalen. Matches worden tot stand gebracht aan de hand van profielen en zoekcriteria van de ondernemers. Uniek is de wetenschappelijk ontwikkelde matchingsmethode die niet alleen wensen en competenties gebruikt, maar ook matcht op persoonlijkheid…de ‘klik’.

Live matchmaking evenementen

Ook tijdens bijeenkomsten matchen wij ondernemers met potentiële zakenpartners. Het online platform wordt ingezet om de offline matchmaking te versterken. Deelnemers kunnen zowel vooraf als achteraf online contact met elkaar leggen. De live matchmaking events vormen daarmee een begeleide en meer kwalitatieve kennismaking.

Handboek Ondernemersteams

Wat is handig om te weten als je wilt ondernemen of reeds onderneemt met een compagnon? Begin 2014 hebben wij een uniek handboek uitgebracht. Het handboek helpt om de complexe processen en keuzes, die inherent zijn aan het vormen van een ondernemersteam en het ondernemen in teamverband inzichtelijk te maken. Het omvat tevens praktische handvatten voor aankomende en bestaande ondernemersteams om mee aan de slag te gaan. Voor meer informatie en bestellen klik hier

Samen Sterker Symposium

Samen Sterker is het jaarlijks terugkerende symposium van TeamVenture. We delen nieuwe inzichten op gebied van teamondernemerschap, met onder meer verhalen uit de praktijk, wetenschappelijke onderzoeken en ondernemerschapsbeleid. Naast kennisdeling beoogt het symposium ook inspirerend en stimulerend te zijn.

Entrepreneur Team Award

Deze award is een erkenning en demonstratie van de meerwaarde van een (multidisciplinair) ondernemersteam voor de realisatie van innovatie en de (snelle) groei van een innovatief bedrijf. De award wordt uitgereikt aan een ondernemersteam dat dankzij de complementariteit van de partners en hun krachtige samenwerking bovengemiddelde prestaties heeft geboekt bij het realiseren en vermarkten van een innovatief product of dienst. In 2014 is de eerste award uitgereikt. 

Initiatiefnemers

TeamVenture is begonnen als project van Economic Board Utrecht (voorheen Taskforce Innovatie Regio Utrecht) en Vrije Universiteit Amsterdam.

Sinds augustus 2015 wordt TeamVenture als zelfstandige onderneming voortgezet. De dagelijkse leiding van de onderneming is in handen van Bram van Beek, voormalige projectleider van TeamVenture. De technische ontwikkeling is in handen van Frans Senden, partner en technisch directeur van TeamVenture.