Een prive auto leasen dat is wel zo handig!

Je wilt graag een andere auto of jouw huidige leaseauto moet terug naar de leasemaatschappij. Bijvoorbeeld omdat je deze auto zakelijk hebt geleast. Maar wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk voor prive auto leasen. Met prive auto leasen heb je in een mum van tijd een nieuwe auto voor de deur staan waar je heerlijk en veilig kilometers in kunt gaan maken. Maar er is meer: met prive auto leasen hoef je je niet druk te maken over de randzaken die erbij komen kijken wanneer je een auto koopt. Bij prive auto leasen is alles inbegrepen. Of nu ja, bijna alles. De brandstof moet je zelf regelen en eventuele bekeuringen moet je zelf betalen.

Waarom kiezen voor prive auto leasen?

Kiezen voor prive auto leasen doe je alleen al vanwege de enorme keuze in auto's. Wil je een Skoda gaan rijden? Dat kan! Stap je liever in een Toyota? Ook dat kan. Ga je liever voor voor VW private lease? Natuurlijk behoort ook dat tot de mogelijkheden. Maar er zijn meer voordelen. Zo hoef je je met prive auto lease nergens anders mee bezig te houden. De verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud en zelfs de pechhulp zijn inbegrepen bij het vaste bedrag dat je per maand betaalt.

Zijn er dan geen nadelen te benoemen?

Natuurlijk wel. Kleine nadelen. Zo moet je goed nadenken voor je een private lease aangaat. Het contract is namelijk niet vrij opzegbaar. Het geldt gedurende de hele, vooraf afgesproken, looptijd. Kom je, bijvoorbeeld door het verlies van je baan of een scheiding, in de problemen? Dan is het zaak snel contact op te nemen met de leasemaatschappij om te voorkomen dat je een termijn mist. Ook is de auto niet van jou maar van de leasemaatschappij. Je zult 'm dus, na afloop van de leaseovereenkomst, gewoon weer moeten inleveren. Heb je meer kilometers gemaakt dan vooraf was afgesproken? Dan zul je wat moeten bijbetalen.

Maar wat nu als je gehecht bent geraakt aan de auto?

Dan zijn er wel mogelijkheden. Zo zou je de leaseovereenkomst kunnen verlengen en dan in dezelfde auto kunnen blijven rijden. Het is ook een mogelijkheid om, na afloop van de looptijd van de leaseovereenkomst, het restbedrag te betalen en de auto over te nemen van de leasemaatschappij. Zo kun je gewoon in de auto blijven rijden en is 'ie wel helemaal van jou. Je moet dan niet vergeten om 'm te verzekeren en ook de andere zaken goed te regelen.

Related

Laatste blogs

Categorieën