Toe aan teambuilding? Hier 3 tips

Soms is het nodig om met je team op een andere manier bij elkaar te komen. Niet het reguliere teamoverleg, maar even eruit om elkaar op een andere manier te leren kennen. Het is belangrijk op afstand van de reguliere werkplek te gaan zitten; het moet niet mogelijk zijn toch nog even snel naar kantoor te gaan. Een andere voorwaarde is dat er gelegenheid moet zijn om op een andere manier dan normaal samen te werken. Tot slot moet het een prettige ervaring zijn waaraan je nog lang terugdenkt.

Lekker weg

Wanneer je in Nederland een plek zoekt om met je team naar toe te gaan zijn er diverse mogelijkheden. Een interessante plek zijn de Waddeneilanden. Het is Nederland, maar het lijkt veel verder weg. Teambuilding Vlieland is door de bootreis alleen al een andere wereld waar je in terechtkomt. Even terug naar kantoor is al helemaal geen optie. Vlieland is een prachtige bestemming die aan vakantie doet denken, maar biedt allerlei mogelijkheden om juist hard aan het werk te gaan. Actief met elkaar samenwerken door te zeilen, op het strand bezig te zijn of uit de wind in de duinen. Een teamgevoel creëren, elkaar beter leren kennen, kwaliteiten zien en ontwikkelen: op Vlieland is teambuilding net even iets anders.

Een beetje vakantie

Niet alleen voor teambuilding is Vlieland heel geschikt, ook voor een personeelsuitje is Vlieland een schot in de roos. Je kunt zelf een dagprogramma, of langer, samenstellen, maar op de Waddeneilanden zijn ook eventbureaus die dat voor je kunnen doen. Zij kennen de omgeving, hebben contacten met lokale bedrijven en weten de leukste plekjes en activiteiten te bedenken, afgestemd op de groep mensen die er komt. Ook kunnen ze zorgen voor vervoer en begeleiding gedurende de dag. Voor een personeelsuitje op Vlieland zijn de eisen natuurlijk wat anders dan wanneer er een teambuilding aspect aan zit, maar voor beide is een Waddeneiland bij uitstek geschikt.

Niet alleen werk

Bij teambuilding op Vlieland moet gewerkt worden, maar Vlieland is niet alleen werk. Bij mooi weer kan er in zee gezwommen worden, je kunt fietsen door de duinen, de dorpjes verkennen en heerlijk eten en drinken. Zo wordt niet alleen je personeelsuitje een succes, maar is ook je teambuilding niet alleen werkgerelateerd. Je creëert onvergetelijke momenten. Of het nu prachtig zomerweer is of ruig najaarsweer, van een eiland kom je altijd terug met verhalen en mooie foto’s. Het is een unieke manier om de lessen die je geleerd hebt nog lang levend te houden.

 

 

Related

Laatste blogs

Categorieën