Van Twente tot Bretagne: Jouw vakantiebestemming

Jij wil graag op vakantie, maar twijfelt nog waarheen. De koffers zijn gepakt, de familie die wel én niet mee mag is allemaal ingelicht, de kat is naar de opvang; alles is geregeld, maar jij komt er in je hoofd maar niet uit of je nu liever vakantie in eigen land viert of toch maar weer eens naar het buitenland vertoeft voor een weekje of twee. De vraag is eigenlijk dus: word het die groepsaccommodatie Twente of dat vakantiehuis Bretagne met zwembad

Vakantie op eigen grond 

Voor beiden is wat te zeggen, dus in dit artikel krijg je de voordelen en uiteenzetting van beide opties te lezen, om hopelijk jouw keus wat te vergemakkelijken. Allereerst; de vakantie in eigen land. Nederland krijgt een oneerlijk slechte reputatie als vakantieland; alleen toeristen lijken ons leuk te vinden. Dat terwijl Nederland een prachtige vakantiebestemming is, van een groepsaccommodatie Twente tot een appartementje midden in Utrecht of een hutje ergens vlak bij de Veluwe. Het heeft voor iedereen wat wils, dat is het beste aan op vakantie in Nederland (naast dat het vaak goed is voor je portemonnee om wat dichter bij huis te blijven); het is eigenlijk onmogelijk je te vervelen én niet voor ieder van je reisgenoten iets te vinden wat hem/haar/hen gelukkig maakt. Er is prachtige natuur, er is cultuur (van geschiedenis tot kunst), er is nachtleven in bruisende steden én er is een fenomenale kust. Kortom, op vakantie in eigen land? Ik zou het doen. 

Het Franse schiereiland 

En dan is er nog de droombestemming: Frankrijk. Specifiek Bretagne deze keer; een prachtig pittoresk streekje wat zich bevindt op een schiereiland. Je ervaart hier dus niet alleen de rijke Franse natuur én de oceaan, maar ook sfeervolle havenplaatsen en historische stadjes. Bretagne is een van die streken waar je ‘authentiek’ Frankrijk kan ervaren, van de wijn tot het eten én de geschiedenis en cultuur. Zeker als je een huisje weet te bemachtigen dat wat hoger op de heuvels van het eiland ligt, is het een droombestemming; zo zie je namelijk het hele eiland, en dat is een uitzicht wat je niet snel zal vergeten. De warmte is ook een groot voordeel aan wat verder weggaan. Wellicht is dat de hogere prijs alleen al waard. 

 

Hoogstwaarschijnlijk heeft deze uiteenzetting je keuze geenszins vergemakkelijkt; gelukkig heb je nog even de tijd. Kies wat het beste bij je past, en onthoud; het andere loopt niet weg. Fijne vakantie, of het nu hier vlakbij is of op een Frans schiereiland!

Related

Laatste blogs

Categorieën