Welke crypto kopen in 2022

Als beginner in de cryptowereld wil je graag weten welke munten het goed doen, en waar je het beste in kunt investeren. Welke crypto kopen in 2022? Dat is de vraag. Experts zijn er al een tijdje mee bezig. Welke munt is een goede zet? De bitcoin is de meest bekende munt. De bitcoin is inmiddels 40.000 dollar waard. Als je een starter bent is het niet waarschijnlijk dat je die munt in zijn geheel gaat kopen. Je kunt tegenwoordig ook een halve of een kwart bitcoin kopen. De verwachting is dat de bitcoin ook in 2022 zal blijven stijgen en daarom is het goed om jezelf hierin te verdiepen.

Andere succesvolle munten

Laten we beginnen met Ethereum. Dit is de grootste concurrent van bitcoin op dit moment. Ethereum is een platform waar gehandeld wordt met een smart contract. De munt heet de Ether. Eén Ether is op dit moment 4.000 dollar waard. Geen koopje, maar al beter dan de 40.000 dollarwaarde van één bitcoin. Ook bij Ethereum kan je een halve of kwart munt kopen. De andere succesvolle munten van dit moment zijn Chainlink en Uniswap. Chainlink werkt ook met smart contracts. Op de koers is de munt in een paar maanden van 2 naar 52 dollar gegaan. Dat is een ongekende prijsstijging. Uniswap heeft ook een lekkere stijging doorgemaakt. Dit komt voornamelijk omdat die Uni token veel gebruikt werd om te handelen op Uniswap DEX. Als je denkt dat er toekomstig meer betaald kan worden met cryptomunten dan moet je zeker gaan voor uniswap.

3 manieren van crypto kopen

Je kunt crypto kopen op verschillende manieren. Je kunt munten kopen via een platform, exchanges of een CFD-broker. Via een platform is het makkelijkst, dus als je nog een beginner bent dan zou ik zeker voor die optie gaan. Het platform houdt alles voor je bij in één overzicht. Via een app kun je 24/7 alles in de gaten houden en ingrijpen wanneer jij dat nodig vindt. Crypto kopen via exchanges is meer weggelegd voor iemand die al wat meer kennis vergaard heeft over de cryptomarkt. Anders kan de hoeveelheid keuzes wat overweldigend zijn. Als je handelt met CFD-brokers dan ben jij zelf niet de eigenaar van de munt. Je bent wel verantwoordelijk voor het verschil. Als je een contract ondertekent voor een bepaalde munt en later weer verkoopt moet jij opdraaien voor het verschil. Zowel positief als negatief. Hier valt veel winst maar ook verlies mee te behalen.

 

Related

Laatste blogs

Categorie├źn