Zo los je het snelste de kantoorschade op

Heeft jouw werknemer schade veroorzaakt tijdens werk? Als werkgever ben je meestal aansprakelijk voor de schade op kantoor. Maar hoe los je dit het snelste op? In dit artikel vind je een paar handige tips om schade zo snel mogelijk te kunnen verhelpen. Wanneer er ook freelancers werkzaam zijn op kantoor, dan kan het handig zijn om voor hen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp af te laten sluiten. Daarmee zijn jouw freelance werknemers ook beschermd tegen onvoorziene kosten door schade op de werkvloer. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan diefstal en beschadiging van gehuurde en geleende spullen.

Zorg voor de juiste dekking

Het kan zomaar gebeuren dat een werknemer iets kapot maakt op kantoor, of zelfs letsel oploopt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je dat de schade onnodig hoog oploopt. Bijvoorbeeld met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering van Univé, die beschikbaar is voor zzp’ers en mkb’ers. Hiermee zijn zelfs zaken als cybercrime door een datalek gedekt. Op deze manier voorkom je dat je bedrijf in financiële problemen raakt. Lees de polisvoorwaarden van de verzekering goed door om exact te zien wat er allemaal onder de dekking valt of neem contact op met de verzekeraar om extra informatie in te winnen.

Bewijsmateriaal

Indien je schade hebt op kantoor, is het zaak om dit zo snel mogelijk te melden bij de verzekeraar. Op die manier kan er een tijdige vergoeding worden geregeld en kunnen de werkzaamheden spoedig worden hervat. Stuur ook bewijsmateriaal mee als dat er is, zoals foto’s of videobeelden. Is de schade aanzienlijk? Dan is er kans dat er eerst een inspecteur van de verzekering langskomt om de schade ter plekke vast te stellen. Verander daarom niets aan de plek waar de schade is totdat de verzekeraar de schademelding geheel heeft afgerond.

Heldere communicatie

Zorg ervoor dat je altijd helder communiceert met jouw werknemers. Op die manier wordt het vaak snel duidelijk hoe de schade is ontstaan en wie er precies aansprakelijk is. Neem altijd een positieve houding aan, luister goed naar jouw werknemer(s) en laat beschuldigingen achterwege. Kom je er niet uit met je medewerker of is er sprake van miscommunicatie? Schakel dan zo snel mogelijk een professional in van de arbodienst of kijk naar juridische ondersteuning. Werk altijd mee als een verzekeraar of andere externe partij vraagt naar alle informatie over de schade en naar de eventuele getroffen veiligheidsmaatregelen op de werkvloer. Zo ben je zeker van een tijdige oplossing van de opgelopen schade.

Related

Laatste blogs

Categorieën